Veelgestelde vragen over meedoen

Kan ik een keer vrijblijvend mee wandelen?

Jazeker! Meld je aan bij de regio waar je een keer mee wilt lopen. De koploper neemt daarna contact met je op. Je zit nergens aan vast. Samen met de koploper beslis je zelf op je een keer meewandelt. Informeer altijd jouw zorgverlener.

Ik kan/ wil niet elke maand meewandelen, kan ik mij toch aanmelden bij een wandelgroep?

Ja, je bent welkom om mee te lopen wanneer je wilt. Je bent elke keer welkom en af en toe is ook prima. Dit bepaal je zelf. Je bent nergens toe verplicht. Per keer kun je bij de koploper aangeven of je wel of niet meewandelt.

Ik ben niet recent getransplanteerd of donor, kan ik dan wel deelnemen aan de wandelgroep?

Ja, je bent welkom om mee te wandelen ook als je langer geleden getransplanteerd bent of als je op de wachtlijst staat in afwachting van een orgaan. Het doel is bewegen en ontmoeten en hier de voordelen van te ervaren. Voor iedereen.

Mag ik ook iemand meenemen?

Ja, een partner, familielid of vriend(in) mag zeker meewandelen. Het doel is dat mensen met elkaar wandelen en in gesprek zijn. Ook de mensen om je heen zijn welkom om hun vragen te stellen en hun ervaringen en tips te delen. Dat kan heel waardevol zijn, naast dat het ook gezellig is natuurlijk.

Mag ik mijn hond meenemen?

In principe kunnen ook honden mee met de wandeling. Het kan dat iemand uit de groep allergisch is of angstig voor honden of dat het op de geplande route honden niet toegestaan zijn. Het is aan de groep om met elkaar te bespreken wat voor iedereen de beste oplossing is.

Wat zijn de kosten om mee te wandelen?

Het wandelen is gratis. Vaak is er vóór of na de wandeling gelegenheid om iets te eten of te drinken, dit is uiteraard vrijblijvend. Deze kosten zijn wel voor eigen rekening.

Is mijn conditie wel voldoende om mee te wandelen?

Het uitgangspunt van Walk&Talk is: iedereen is welkom! De koploper houdt rekening met de conditie van alle deelnemers die zich die keer hebben aangemeld. Er zijn altijd rustpunten onderweg, zoals bankjes. Zo kan iedereen meelopen en loop je nooit alleen. Ook niet als je met een ondersteunend hulpmiddel loopt, zoals een rollator. Wel vragen we iedereen om met de eigen behandelend arts en/of beweegprofessional te overleggen of deelname aan de wandelgroep mogelijk is.

Mijn ziekenhuis/ regio biedt nog geen Walk&Talk aan. En nu?

Een aantal ziekenhuizen in Nederland biedt Walk&Talk aan. Op de landkaart kun je zien of er in jouw regio een wandelgroep actief is. Heb je interesse om deel te nemen aan een wandelgroep of zou je zelf een wandelgroep willen starten in een regio die nu nog ontbreekt op de kaart? Neem contact op met jouw zorgverlener. Zij hebben goed zicht op de wandelgroepen en ontwikkelingen en helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen over koplopers

Kan ik ook koploper worden?

Leuk dat je interesse hebt! Wij zijn altijd op zoek naar mensen die in hun eigen regio een wandelgroep willen starten. Ook is het mogelijk om in een bestaande groep medekoploper te worden. Wil je koploper worden? Neem dan contact op met jouw zorgverlener.

Kan ik ook samen met iemand anders koploper worden?

Ja, dat kan en is ook handig. Het kan gebeuren dat je zelf een periode minder in de gelegenheid bent om de wandelgroep te coördineren. Misschien ken je zelf iemand die medekoploper wil zijn.

Wat is het minimale en maximale aantal deelnemers van een wandelgroep?

Er is geen minimum of maximum aantal deelnemers door ons vastgelegd. Het is belangrijk dat de koploper zich prettig voelt bij het aantal. Mocht de groep (te) groot worden, kunt je altijd besluiten de groep op te splitsen.

Ik zou graag meer informatie willen over de rol van koploper. Waar vind ik deze informatie?

Veel informatie over Walk&Talk is te vinden op deze website. Ook kun je je vragen stellen aan je zorgverlener.

Veelgestelde vragen over zorgprofessionals

Ik ben zelf zorgprofessional en zou graag betrokken zijn bij Walk&Talk. Wat kan ik doen?

Leuk dat u interesse heeft om als zorgprofessional bij Walk&Talk betrokken te zijn! Voor elke wandelgroep is het waardevol dat er een team in het ziekenhuis is die bewegen rondom transplantatie aanmoedigt en ondersteunt.

Is er al een Walk&Talk wandelgroep actief vanuit uw centrum, dan kunt u binnen het ziekenhuis bijdragen aan bekendheid van Walk&Talk en draagvlak creëren onder collega’s van verschillende disciplines. U kunt potentiële deelnemers infomeren en een Walk&Talk folder meegeven.

Is er nog geen wandelgroep actief in de regio, neem dan voor het opstarten van Walk&Talk in uw ziekenhuis contact op via [email protected]. Als coördinerend zorgprofessional regelt u de beschikbaarheid van materialen, zorgt u voor een koploper en houdt u contact met de koploper.

En voor alle zorgprofessionals geldt: als u eens met de groep wilt meelopen, dan kan dat in overleg met de koploper natuurlijk ook. Het wordt vaak zeer gewaardeerd!

Algemeen veelgestelde vragen

Waar kan ik terecht met andere of algemene vragen over Walk&Talk?

Veel informatie over Walk&Talk is te vinden op deze website. Als je vraag daarmee nog niet is beantwoord, kun je contact opnemen met je zorgverlener.

Wie is de initiatiefnemer van Walk&Talk?

Walk&Talk is een samenwerking van Chiesi Pharmaceuticals en meerdere (academische) ziekenhuizen. Walk&Talk wordt financieel ondersteund door Chiesi Pharmaceuticals.

Over Walk&Talk

Walk&Talk is een beweegprogramma. Het is een samenwerking van Chiesi Pharmaceuticals en meerdere (academische) ziekenhuizen. Walk&Talk wordt financieel ondersteund door Chiesi Pharmaceuticals.

Voor vragen over wandelen, neem contact op met je zorgverlener. Voor vragen over de website kun je contact opnemen met: [email protected]


Contactgegevens:

Chiesi Pharmaceuticals B.V.
Evert van de Beekstraat 1-120
1118CL Schiphol
Nederland
Tel: 088 501 6400
KvK:   34163035
BTW: NL811328673B01

 

Deze wandelingen worden aangeboden door de volgende centra:

Bijwerking melden

© 2024 Walk & Talk

Laatste update: 17/12/2024

PM-2024-12627