Ervaringen

Interviews met Walk&Talk deelnemers

Klik hieronder voor een aantal interviews met Walk&Talk deelnemers en koplopers.

Dit filmpje is getoond in een webinar over beweging ‘Lekker in je Lijf ’op 17 juni 2021, onderdeel van een reeks Webinars georganiseerd door Nieren.nl, de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) en de Nierstichting.

Ervaring van wandelaars en koplopers

Monique Jansen
Koploper in Amsterdam

“Ik ben Koploper van de wandelgroep in Amsterdam. Wandelen doe je voor jezelf en je gezondheid!”

Kees Jurriens
Koploper in Groningen

“Walk & Talk is een mooie manier om met lotgenoten te genieten van de natuur, conditie op te doen en verhalen uit te wisselen. Gezellig en een stimulans voor ons allen.”

Simon Hesselink
Koploper in Alkmaar

“Wat ik heel erg miste in mijn revalidatie traject is dat je met niemand kunt delen hoe je met bepaalde spanningen moet omgaan. Tijdens de wandelingen kan ik nu daarover praten met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten.”

Bewegen en Transplantatie” is een Facebookgroep voor mensen die een orgaan- of stamceltransplantatie hebben ondergaan of hiervoor op de wachtlijst staan. Het doel is om mensen bewust te maken van het belang van voldoende beweging en elkaar te motiveren en te stimuleren om in beweging te komen. Ieder op haar/zijn eigen niveau, waarbij plezier voorop moet staan.

Door het delen van persoonlijke ervaringen van een transplantatie – en de weg daarnaartoe – is een unieke gemeenschap ontstaan waar mensen zich begrepen en gesterkt voelen. Deze verbondenheid heeft in het nog korte bestaan van de Facebookgroep reeds geleid tot diverse initiatieven op het gebied van beweging en leefstijl en dit zal in de toekomst landelijk verder worden uitgebreid. Door de inzet van enkele leden als Koploper voor Walk&Talk, zijn het aantal Walk&Talk groepen sterk uitgebreid.

Naast de discussies op Facebook zijn voornoemde initiatieven dé gelegenheid tot het uitwisselen van kennis en ervaring rondom alle leefstijl- en gezondheidsaspecten van een transplantatie.

Over Walk&Talk

 

Deze wandelingen worden aangeboden door Amsterdam UMC en de volgende centra:

Walk&Talk is een beweegprogramma dat is ontwikkeld door Chiesi Pharmaceuticals B.V. in samenwerking met Amsterdam UMC (locatie VUmc), (dr. Joost van der Heijden, nefroloog) en Erasmus MC, (dhr. Adilson Da Silva, medisch maatschappelijk werker). Walk&Talk wordt financieel ondersteund door Chiesi Pharmaceuticals B.V..

Indien je vragen heeft over een wandeling in het kader van je gezondheid, verzoeken wij je contact op te nemen met je behandelaar of transplantatieverpleegkundige.

Voor vragen over de website kun je contact opnemen met: [email protected]

© 2020 Walk & Talk

PM-2021-10308